Skip to content

Rezultate extraordinare pentru gimnastica reşițeană în 2017

Gimnastica reşiţeană a încheiat un an foarte bun, după ce Secţia de gimnastică de la CSS Reşiţa a îmbogăţit palmaresul clubului cu 28 de medalii naţionale, la care se adaugă numeroase locuri pe podium în concursurile DKMT.

‘Palmaresul secţiei de gimnastică a Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa s-a îmbogăţit cu 28 de medalii, cucerite la Campionatele Naţionale şi la Naţionalele Şcolare. Şase medalii au fost de aur, şapte de argint şi 15 de bronz. Pe lângă întrecerile naţionale, Secţia de gimnastică a participat la toate cele trei etape ale Cupei DKMT, la care sportivii reşiţeni au obţinut 30 de medalii. Se încheie un an foarte bun, iar trendul este ascendent”, a declarat Robert Bălan, antrenorul coordonator al Secţiei de gimnastică de la CSS Reşiţa.

“O altă reuşită din 2017 o reprezintă dotarea sălii cu aparatură modernă, pe care am primit-o de la Federaţia Română de Gimnastică şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului, lucru care a avut un impact pozitiv şi asupra rezultatelor înregistrate de sportivii acestei secţii. În plus, de circa cinci ani încerc să achiziţionez o plasă elastică, competitivă, iar la finalul anului, cu ajutorul domnului Nicolae Forminte de la Deva şi a federaţiei, am reuşit şi acest lucru. Ca urmare, şi numărul de sportivi a crescut la grupele de începători, dar am reuşit şi să ne pregătim cu sportivii de performanţă la cel mai înalt nivel. Anul trecut ne-am bucurat şi de prezenţa unui component al secţiei, Simion Felix, care a făcut pasul spre lotul de juniori de la Bistriţa şi sperăm ca anul viitor sau peste doi ani să avem cel puţin alţi doi sau trei componenţi care să facă acest pas’, a adăugat profesorul Robert Bălan.

Rezultatele foarte bune ale secţiei de gimnastică se reflectă şi în topul sportiv al grupării CSS Reşiţa pe anul 2017, trei gimnaşti fiind incluşi în acest clasament. Este vorba despre Felix Simion, Andrei Titi şi Robert Aioanei, sportivi care se pot mândri cu prezenţe pe podiumurile de premiere la întrecerile naţionale şi chiar în competiţii internaţionale.

Pe lângă cei trei sportivi, s-au remarcat, de-a lungul anului 2017, Richard Drăgulescu, Albert Ilie, Alexandru Puiu sau Denis Titi, informează Agerpres.ro.