Skip to content

RUGBY: „Nu credeam niciodată că o să-mi închei cariera internaţională din faţa televizorului”

Căpitanul naţionalei de rugby a României, Mihai Macovei, component al echipei franceze Colomiers, şi-a exprimat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, dezamăgirea faţă de excluderea reprezentativei ”Stejarilor” de la Cupa Mondială din 2019 din Japonia, în urma deciziei de marţi, 15 mai, adoptată de World Rugby.

”Astăzi rugby-ul românesc a pierdut tot! Nu credeam niciodată că o să-mi închei cariera internaţională din faţa televizorului. E o lovitură mare pentru Rugby-ul Românesc, pentru toţi jucătorii României, pentru mulţi dintre noi era ultima Cupă Mondială. Păcat de lipsa de profesionalism a unora care ar fi trebuit să cunoască regulamentul ca şi pe Tatăl Nostru. Mulţumesc suporterilor pentru tot ce au făcut pentru echipa naţională! Sper că într-o zi România să ajungă acolo unde îi este locul!”, a scris Macovei.

Reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu suma de 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby, ca urmare a folosirii sportivului din Tonga, Sione Faka’osilea, în echipa naţională, deşi acesta era neeligibil.

FRR a anunţat la scurt timp după anunţul făcut de forul rugbystic internaţional că va contesta decizia, informează Agerpres.