Skip to content

Super Bowl 2019: Los Angeles Rams vs. New England Patriots

UPDATE: Super Bowl îl puteți viziona în România pe canalul german Pro 7 începând cu ora 23.45. Meciul íncepe la ora 01.30.

Duminică seara și luni dimineața, 21 ianuarie 2019, s-au jucat meciurile care au decis cine vor fi protagoniștii Super Bowl 2019.

Super Bowl este meciul din NFL, campionatul de fotbal american, care decide campioana.

Cele două echipe care îl vor disputa au câștigat la rândul lor campionatul din diviziile în care au jucat: National Football Conference (NFC) și American Football Conference (AFC)

Primul meci a fost cel dintre New Orleans Saints și Los Angeles Rams. La final, scorul a fost egal 23 – 23, așa că s-a intrat în prelungiri. A câștigat Rams cu 26 -23.

Oficialii și fanii echipei din New Orleans au acuzat arbitrajul, dar fără succes. Cel puțin una dintre decizii dată în defavoarea Saints a dus la pierderea meciului.

Cea mai contestată fază a meciului. Jucătorul în alb nu avea voie să-l atingă pe adversar înainte ca acesta să prindă mingea (Foto: Chuck Cook-USA TODAY Sports)

Cel de-al doilea meci s-a disputat între Kansas Chiefs și News England Patriots. Din nou, scorul a fost egal 31 – 31.

A fost pentru prima oară în istoria NFL când în acest stagiu s-a ajuns la egalitate în ambele meciuri.

Super Bowl va fi luni dimineața, 4 februarie 2019, ora 1.30 ora României, Patriots fiind considerați la casele de pariuri favoriți.

Anul trecut, Patriots a pierdut Super Bowl în fața celor de la Philadelphia Eagles. A câștigat însă în 2017.

Sumele din jurul Super Bowl sunt astronomice. O reclamă de 30 de secunde în timpul meciului costă peste cinci milioane de dolari.

În 2018, în cele două săptămâni de dinaintea meciului, americanii au cheltuit 1,3 miliarde de dolari pe bere și cidru, 979 milioane pe sucuri, 597 milioane pe vin, 503 milioane pe băuturi spirtoase, 502 de milioane pe chipsuri, 86 de milioane pe popcorn și 80 de milioane pe aripioare de pui.