BOEING a dezvăluit cum arată avionul de spionaj „Son of Blackbird”, care depășește de peste cinci ori viteza sunetului

Succesorul lui SR-71 “Blackbird”, numit “Son of Blackbird”, este un concept cu design incredibil, dezvăluit la un eveniment aeronautic din Orlando, Florida. Dacă este finalizat, acesta va fi un competitor direct pentru avioanele de spionaj hipersonice aflate în planurile companiei aerospațiale Lockheed Martin.

Ambii constructori concurează pentru a fi primii care realizează avioane hipersonice capabile de misiuni de spionaj și raiduri aeriene greu de detectat prin radar.

Kevin Bowcutt, expert șef pentru hipersonice la Boeing, a declarat pentru Aviation Week: “Este o treabă foarte dificilă să dezvolți o aeronavă care să decoleze și să accelereze prin Mach 1 până la Mach 5 și mai departe”.

Se crede“Son of Blackbird” include un sistem de propulsie care combină motoare de rachete și motoare cu jet supersonic.

Dezvoltarea va fi probabil un proces îndelungat, Boeing planificând o operațiune în două etape, informează Daily Express

Inițial, s-ar efectua teste ale unui motor de dimensiuni F16 model pentru concept. Apoi, compania se va ocupa de fabricarea unui “aparat de zbor cu două motoare, operațional pe scară largă”, cu dimensiuni similare cu SR-71 “Blackbird”.

sonofblackbird

În 1976, originalul Blackbird a devenit oficial cel mai rapid aparat de zbor, stabilind un record de viteză de 3.529 km/h.

În aceeași zi, un alt model a stabilit un record mondial absolut pentru atingerea altitudinii de 25.929 de metri.

Avionul, proiectat de Lockheed Martin și operat de Forțele Aeriene ale SUA între 1964 și 1999, a fost atât de rapid încât ar fi putut chiar să depășească rachete.

În total, au fost construite 32 de aeronave. Niciuna nu a fost doborâtă, dar 12 s-au pierdut în accidente.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *