O scăpare a Codului Rutier face ca şoferii care depășesc viteza sau nu au rovinieta plătită să primească cea mai mică amendă rutieră: 97 de lei.

Totul este posibil, scrie realitatea.net, cu ajutorul unui dispozitiv de ascundere a numărului de înmatriculare

Astfel de dispozitive se găsesc pe internet.

Vânzătorii se laudă că în mai puţin de două secunde numărul de înmatriculare este acoperit complet.

Acest timp este mai scurt decât cel pentru reducerea vitezei în faţa unui radar.

Dispozitivul este, de fapt, un suport al plăcuţei de înmatriculare care are o perdeluţă de cauciuc.

În momentul în care şoferul apasă pe unul dintre butoanele telecomenzii perdeluţa acoperă integral numărul de înmatriculare.

Setul se vinde pe internet cu 100 de euro.

Include suporturile pentru ambele plăcuţe de înmatriculare, telecomanda cu o rază de acţiune de până la 50 de metri şi accesoriile pentru montaj.

Vânzătorul descrie că în doar 1,8 secunde numărul poate să fie acoperit integral cu perdeluţa de cauciuc din suportul numărului de înmatriculare.

În cazul în care cel care foloseşte acest dispozitiv uită perdeluţa de cauciuc peste număr, un LED îl va avertiza pe şofer.

Interesant este că legislaţia rutieră este concepută astfel încât certificatul de înmatriculare să nu poată fi reţinut în astfel de situaţii.

Pentru situaţia în care sunt montate dispozitive sau folii care ascund numărul de înmatriculare şoferul este sancţionat cu cea mai mică amendă prevăzută de codul rutier: 97 de lei dacă este plătită în 48 de ore.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA