Skip to content

Cum trebuie încărcată corect bateria telefonului mobil pentru a-i prelungi durata de viață

Cum se încarcă corect bateria telefonului mobil

Bateria smartphone-urilor a devenit o componentă tot mai importantă pentru utilizatori, influențând direct funcționalitatea telefonului mobil pe parcursul întregii zile și satisfacerea nevoilor noastre. De obicei, utilizatorii nu acordă atenție stării sau îngrijirii bateriei până când aceasta nu începe să prezinte probleme, însă este una dintre cele mai esențiale componente și, în mod paradoxal, cea mai solicitată de către utilizatori.
Citiți și: ATAC INFORMATIC: Ce trebuie să faceți dacă ați primit un e-mail de amenințare

Anual, producătorii se străduiesc să îmbunătățească bateriile, să le facă mai mari, mai durabile și să permită încărcarea rapidă. Cu toate acestea, telefoanele iPhone, de exemplu, nu se remarcă în acest domeniu, spre deosebire de alte aspecte în care sunt lidere, scrie El Economista.

În timp ce inginerii chinezi lucrează la o super baterie cu o durată de viață de aproximativ 50 de ani, utilizatorii trebuie să fie conștienți de îngrijirea bateriei actuale. Există numeroase modalități și sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei, iar un tiktoker și inginer a împărtășit un sfat simplu și eficient.
Citiți și: Apel pe WhatsApp de la număr internațional necunoscut. Ce trebuie să faci

Conform lui @theworldbypablo, modul în care conectăm telefonul la încărcător și la priză poate face o mare diferență. Ordinea în care efectuăm aceste acțiuni afectează dispozitivul, deoarece conectarea telefonului la cablu poate genera un vârf de tensiune dăunător. Recomandarea este să conectăm întâi încărcătorul la priză și apoi să conectăm telefonul pentru ca bateria dispozitivului să ne țină mai mult.

Această practică nu este recomandată doar de tiktokerul menționat, ci și de gigantul chinez Huawei, care a susținut aceeași abordare de mulți ani, avertizând asupra efectelor negative ale vârfurilor de tensiune asupra dispozitivelor.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!