Skip to content

Ecranele telefoanelor nu se vor mai sparge. Un inginer a inventat husa perfectă – VIDEO

Philip Frenzel, un inginer la Universitatea Aalen din Germania, a inventat un nou tip de husă de protecţie pentru smartphone-uri, care promite să protejeze telefoanele în cazul accidentelor, informează Mediafax.

În locul utilizării unor materiale care să preia impactul asupra marginilor telefonului sau ecranului, soluţia lui Frenzel funcţionează asemeni unui „airbag” pentru dispozitiv, folosind o serie de lamele metalice care ies automat atunci când telefonul este în pericol.

Momentan această husă nu are un nume oficial, însă există prototipul numit „AD Case” pare să fie 100% funcţional. Colţurile dispozitivului de protecţie ascund câte două lamele metalice cu funcţie de amortizor. Acestea sunt curbate spre exterior pentru a prelua şocul unui impact cu solul, fiind creată o distanţă de câţiva milimetri între telefon şi podea.

La impact, telefonul poate să „sară” de câteva ori, însă posibilitatea de a avea un ecran sau un spate din sticlă spart în urma impactului este eliminată aproape complet.