Skip to content

Înregistrare apel telefonic pe Android. Trei metode

Înregistrare apel telefonic pe Android

Intenționezi să înregistrezi un apel telefonic pe dispozitivul tău Android? Deși acest lucru este mai complicat decât în trecut, există câteva metode eficiente pe care le poți folosi. În 2022, Google a restricționat aplicațiile terțe de înregistrare disponibile în Google Play Store pentru a îmbunătăți confidențialitatea utilizatorilor. Chiar și aplicația proprie Google Voice Recorder nu poate înregistra apeluri active. Totuși, există soluții pentru a depăși aceste limitări.

Aspecte legale privind înregistrarea apelurilor telefonice

Înainte de a explora metodele de înregistrare, este important să te asiguri că respecti legislația. În SUA, de exemplu, legile federale și de stat reglementează permisiunile necesare pentru înregistrarea unui apel telefonic. În unele state, poți înregistra un apel fără consimțământul celeilalte părți, atâta timp cât ești parte din conversație. În alte state, toate părțile trebuie să-și dea consimțământul. Verifică legislația țării în care te afli înainte de a înregistra orice conversație telefonică.
►►► Escrocherie nouă pe WhatsApp. Datele bancare vă sunt furate când apăsați acest buton

Înregistrarea unui apel pe Android folosind Google Voice

  Google Voice este un serviciu de protocol VoIP care permite utilizatorilor să efectueze și să primească apeluri prin internet. De asemenea, poate fi folosit pentru a înregistra apeluri primite.

  Condiții pentru utilizarea Google Voice:

  • Trebuie să ai un cont Google Voice.
  • Google informează toate părțile că apelul este înregistrat.
  • Opțiunile de apelare vocală trebuie să fie activate.
  • Toți participanții trebuie să fie în apel înainte de a începe înregistrarea.

  Cum să înregistrezi un apel folosind Google Voice:

  • Răspunde la apelul primit pe care vrei să-l înregistrezi.
  • Apasă tasta 4 pentru a începe înregistrarea.
  • Apasă din nou tasta 4 pentru a opri înregistrarea.
  • Accesează înregistrările din fișierul de mesaje vocale din Google Voice.

  Înregistrare apel telefonic pe Android folosind un dispozitiv de înregistrare extern

   Utilizarea unui dispozitiv de înregistrare (recorder) extern poate să nu fie ideală, deoarece poate necesita achiziționarea unor echipamente suplimentare. Totuși, dacă Google Voice nu îndeplinește nevoile tale, un recorder extern, cum ar fi un dictafon modern cu capabilități Bluetooth, poate fi o opțiune.

   Pașii necesari pentru înregistrarea cu un echipament dedicat:

   • Asociază recorderul cu smartphone-ul prin Bluetooth.
   • Apasă butoanele necesare pentru a începe și a opri înregistrarea.
   • Înregistrările vor fi stocate pe dispozitivul extern până când decizi să transferi fișierele audio.

   Înregistrarea unui apel pe Android folosind o aplicație terță

    Utilizarea unei aplicații de înregistrare vocală este o soluție posibilă. Poți utiliza o aplicație de înregistrare vocală și să pui apelul pe speaker.

    Aplicația Call Recorder – Cube ACR:

    Această aplicație necesită un abonament și oferă o perioadă de probă gratuită (cu card de credit necesar). O altă metodă ar fi să folosești o aplicație terță pe un al doilea telefon, punând apelul pe speaker și înregistrându-l cu celălalt dispozitiv.

    Cât costă să înregistrezi un apel folosind Google Voice?

    Deși pot fi aplicate tarife pentru apelurile internaționale sau alte apeluri și mesaje care nu folosesc conexiunea internet, utilizarea Google Voice pentru înregistrarea apelurilor primite este gratuită.
    ►►► Apel pe WhatsApp de la număr internațional necunoscut. Ce trebuie să faci

    Este legal să înregistrezi o conversație telefonică?

    Înregistrarea unei conversații telefonice nu este ilegală, dar legile fiecărui stat stabilesc dacă partea înregistrată trebuie informată. Aplicația Google Phone și Google Voice notifică toate părțile implicate că apelul este înregistrat, oferind fiecăruia opțiunea de a încheia apelul dacă nu doresc să fie înregistrați.

    Există alternative pentru înregistrarea apelurilor pe un dispozitiv Android?

    Dacă dorești să păstrezi o înregistrare a unui apel sau a unei întâlniri, poți utiliza și o platformă VoIP precum Zoom sau Microsoft Teams, care oferă funcții de înregistrare a întâlnirilor și apelurilor. Participanții vor fi informați despre înregistrare la începutul sesiunii.

    Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!