Skip to content

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, folosită de oamenii de știință pentru a prezice când vom muri

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au dezvoltat un sistem informatic care utilizează inteligența artificială pentru a prezice moartea pacienților spitalizați, iar rata de precizie este de 90%.

Programul utilizează AI pentru a atinge nivelul de precizie ridicat, după o analiză a înregistrărilor medicale electronice.

Pentru a îmbunătăți acuratețea sistemului, softul AI a analizat 160.000 de fișiere pentru adulți și copii, care cuprindeau informațiile despre pacient, cum ar fi diagnosticul, procedurile care au fost efectuate, scanările pacientului și medicamentele care au fost luate.

Când algoritmul a determinat care dintre cei 40.000 de pacienți vor muri în următoarele trei până la douăsprezece luni, a prezis corect când oamenii ar muri în 90% din cazuri.

Anand Avati, membru al laboratorului AI de la Universitatea Stanford, a declarat: “Scara de date disponibilă ne-a permis construim un model de predicție a mortalității din toate cauzele”.

Sistemul AI s-a descurcat bine în timpul ciclului pilot, dar cercetătorii doresc să continue să îmbunătățească programul înainte de a putea fi derulat în spitale, scrie Express.co.uk

Oamenii de știință speră sistemul care folosește inteligența artificială ar putea permite o mai bună îngrijire la sfârșitul vieții pentru pacienții spitalizați cu o boală terminală.

Viața veșnică este mai aproape decât credem. O companie testează tehnologia de TRANSFER al conștiinței oamenilor în corpuri artificiale