Skip to content

NASA a confirmat existenţa Planetei X. Aceasta ar putea avea legătură cu eclipsa de Soare din 21 august – VIDEO

NASA a confirmat existenţa “Planetei X”, iar profeţiile spun că eclipsa Soarelui de pe 21 august este un semn al apropierii iminente a acesteia, cunoscută şi sub numele de Nibiru. De asemenea, există temeri că sfârşitul lumii s-ar putea produce luna viitoare.

Mitul cataclismului provocat de Nibiru datează din 1976, când scriitorul Zecharia Sitchin a susţinut că două culturi antice din Orientul Mijlociu – babilonienii şi sumerienii – au povestit despre gigantul corp ceresc care orbitează Soarele la fiecare 3600 de ani.

Oamenii de ştiinţă au acum dovezi ale planetei misterioase de dimensiunea lui Neptun care orbitează soarele nostru dincolo de Pluto.

Ei au spus că ar putea avea o masă de aproximativ 10 ori mai mare decât cea a Pământului şi orbitează în jurul Soarelui la o distanţă de aproximativ 20 de ori mai mare decât Neptun. NASA nu a infirmat teoriile conspiraţiei, numind-o “Planeta X“, precum şi “Planeta 9“.

Cu toate acestea, agenţia spaţială spune că nu reprezintă niciun risc pentru noi.

Într-o secţiune despre presupusa ameninţare reprezentată de Nibiru, pe site-ul NASA se precizează: “Planeta noastră s-a descurcat bine pentru mai mult de patru miliarde de ani, iar oamenii de ştiinţă credibili din întreaga lume nu cunosc nicio ameninţare”.

Raportul adaugă: “Povestea a început cu Nibiru, o presupusă planetă descoperită de sumerieni, care s-ar îndrepta spre Pământ.”

Această catastrofă a fost iniţial prevăzută pentru luna mai 2003, dar când nu s-a întâmplat nimic, data impactului a fost avansată până în decembrie 2012 şi legată de sfârşitul unuia dintre ciclurile din calendarul mayaş antic, în timpul solstiţiului de iarnă din 2012 – data de 21 decembrie 2012.

Agenţia a declarat că dacă Nibiru ar fi urmat să se întâlnească cu Pământul, astronomii l-ar fi văzut cel puţin în ultimul deceniu şi ar fi fost vizibil până acum cu ochiul liber.

Totuşi, susţinătorii fanatici ai teoriei conspiraţiei susţin că eclipsa de Soare care urmează să aibă loc pe 21 august este un semn al apropierii inevitabile a planetei care poate aduce sfârşitul lumii.

Mai mult de jumătate din locuitorii Terrei va asista la un eveniment unic în viaţă, numit Marea Eclipsa Totală a Americii – atunci când luna acoperă soarele şi provoacă o scădere bruscă a temperaturii, aruncând Pământul în întuneric,

Eclipsa va începe în Lincoln Beach, Oregon – statul 33 al SUA – şi se va încheia la 33 de grade de Charleston, Carolina de Sud, precizează Express.co.uk