Chestiunea OZN-urilor a reaprins imaginația oamenilor, mai ales în urma dezvăluirilor din mai 2021 ale unor piloți americani. pentru prima dată, autopritățile americane vor publica în această lună un raport asupra acestor fenomene.

Potrivit The Telegraph, raportul arată că guvernul SUA ia din ce în ce mai în serios extratereștrii. Locotenentul-comandor Alex Dietrich (foto), pilot de luptă al Marinei SUA (US Navy) pe supersonicul F/A-18 Hornet, a luptat în Irak și Afganistan. În prezent, ea predă la Academia Navală a SUA. Lt.cmdr.. Dietrich a avut în 2004 o întâlnire de gradul trei în largul coastei sudului Californiei când se afla pe portavionul USS Nimitz.


Pe 14 noiembrie 2004, numeroase obiecte zburătoare au fost identificate de radarul portavionului. Obiectele coborâseră incredibil de repede, coborând o distanță de 80.000 de picioare (aproximativ 24,3 km) în mai puțin de o secundă.

Lt.cmdr. Dietrich și comandarul david Fravor au fost trimiși în aer, în două avioane diferite, pentru a intercepta obiectul. Ceea ce au văzut în acea zi nu a fost niciodată explicat până când Dietrich a decis să vorbească într-un interviu dat la celebra emisiune „60 de minute”.

Cmdr. Fravor a estimat că unul dintre obiecte avea o lungime de 40 de metri. Cei dopi piloți au încercat să flancheze obiectul neidentificat, dar acesta a dispărut. Câteva secunde mai târziu a fost reperat la 60 de mile distanță, aproximativ 100 de km.

Un al treilea F/A-18 Hornet l-a prins apoi pe o cameră cu infraroșu. Arăta ca un gigant Tic-Tac alb. Imaginile  în infraroșu din timpul interacțiunii USS Nimitz cu OZN-ul au fost publicate în 2017 de New York Times.

Lt.cmdr. Dietrich a decis să facă publică povestea ei acum, mai 2021, la trei ani după cdr. Fravor, pentru a reduce „stigmatul” asociat cu rapoartele OZN și pentru a încuraja alți piloți să-și povestească experiențele fără a se simți „jenați sau rușinați”.

Potrivit The Telegraph, la nivel mondial există o atitudine tot mai răspândită în rândul oficialilor Apărării că „există ceva”, iar acest ceva ar putea reprezenta o adevărată amenințare la adresa securității globale.

După zeci de ani în care a păstrat secrete despre OZN-uri, în sânul Pentagonului are loc o modificare în modul în care instituția privește rapoartele despre astfel de incidente. Obiectele nu mai sunt denumite UFOs (Unidentified Flying Objects), ci Unidentified Aerial Phenomena (UAP), adică fenomene aeriene neidentificate.

Congresul urmează să primească în această lună un raport neclasificat cu privire la dovezile colectate de Forța de Intervenție UAP a Pentagonului, Biroul de Informații Navale și FBI.

John Ratcliffe, directorul serviciilor de informații naționale în administrația Trump, a declarat că există „mult” mai multe informații decât știe publicul în prezent și că a văzut imagini prin satelit ale unor obiecte „care se implică sincer în acțiuni greu de explicat”.

Și fostul președinte Barack Obama, care a glumit în interviuri că știe lucruri despre „extratereștri” despre care nu poate vorbi, a admis luna trecută în timpul unui interviu că există imagini și înregistrări de obiecte în cer despre care „nu știm exact ce sunt” și „nu putem explica cum s-au mișcat. ”

Proiectul Blue Book, după care s-a făcut și un serial, a fost înființat ca o unitate a Forțelor Aeriene SUA pentru a analiza mii de observații. Un raport guvernamental de 1.485 de pagini scris în 1968 de fizicianul Edward Condon a concluzionat că nu există nimic de interes. „Un studiu aprofundat suplimentar al OZN-urilor probabil nu poate fi justificat”, a spus acesta.

Au existat câteva persoane extrem de influente care credeau că astfel de mistere ar trebui rezolvate. Cel mai cunoscut dintre ei a fost senatorul de Nevada Harry Reid, liderul democrat în Senatul SUA din 2005 până în 2017. În Nevada se află celebra Zonă 51.

În 2007, Reid a reușit să treacă prin Congres, în mod clandestin, potrvit The Telegraph, 22 de milioane de dolari pentru finanțarea unor „operațiuni secrete” ale unui nou departament, denumit Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP), Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale.

În cadrul acestui proiect, o echipă similară cu cea din Dosarele X a studiat sute de rapoarte despre OZN-uri, inclusiv incidentul din 2004 de pe USS Nimitz în care a fost implicată lt.cmdr. Dietrich.

Captură foto din timpul zborului efectuat în 2004 când două avioane ale US NAvy au reperat un obiect neidentificat. (Sursa foto: Departamentul Apărării al SUA)

Departamentul a fost condus de Luis Elizondo, un oficial al serviciilor de informații de carieră, care a demisionat ulterior pentru că a observat că rapoartele sale nu sunt luate suficient de în serios.

La scurt timp după plecarea sa, la sfârșitul anului 2017, Elizondo a declarat pentru The Telegraph că echipa sa a stabilit „puncte fierbinți” geografice unde au fost văzute OZN, uneori în apropierea centralelor nucleare, dar și moduri comune în care s-au deplasat OZN-urile.

„Am început să vedem tendințe și similitudini în incidente. Manevrabilitate extremă, viteză hipersonică fără boom sonor, viteze de 8.000 mph. ( n.r. – aproape 12.900 km/h). O mare parte din acestea au fost susținute de date de semnal radar, înregistrări ale camerelor de la aeronave, de mai mulți martori”, a declarat fostul șef al departamentului.

„Cred că este destul de clar că nu suntem noi. Deci, trebuie să ne punem întrebarea de unde provin. Nu a existat niciodată o manifestare de ostilitate”, a mai spus Elizondo.

Potrivit unui articol publicat astăzi, 4 iunie 2021, pe site-ul CNN, oficialii serviciilor secrete americane nu au dovezi care să confirme că întâlnirile cu OZN-uri ale lt.cmdr. Dietrich au fost cu nave spațiale extraterestre. Aceeași concluzie a fost trasă și în ceea ce privește alte întâlniri similare ale unor piloți americani în ultimii ani.

Pe de altă parte, aceiași oficiali nu stabilit în mod clar ce ar putea fi aceste obiecte misterioase. Surse CNN, care au văzut raportul ce urmează a fi trimis Congresului la sfărșitul acestei luni, au explicat că raportul nu exclude însă posibilitatea ca obiectele să fie nave spațiale extraterestre.

Pe de altă parte, oficialii americani nu pot exclude posibilitatea ca aceste obiecte zburătoare să fie aparate zburătoare care aparțin Rusiei și Chinei, ceea ce ridică o serie de potențiale probleme de securitate națională. În schimb, se preconizează că viitorul raport va concluziona că obiectele nu sunt o tehnologie americană secretă,conform CNN.

Cu toate că raportul nu va confirma, cel mai probabil, existența vieții extraterestre, simplul fapt că serviciile de informații admit că aceste incidente există reprezintă o schimbare remarcabilă a modului în care oficialii americani gândesc acest fenomen. Guvernul SUA a fost mult timp reticent în a dezvălui orice informație legată de OZN-uri.

Mai multe surse au declarat pentru CNN că nu se așteaptă ca serviciile de informații să publice multe date specifice, mai ales dacă aceste observații ciudate sunt de fapt o tehnologie de ultimă generație lansată de un adversar al SUA.

„Experții în informații tehnice au nevoie în continuare de mai multe informații despre unele dintre aceste întâlniri pentru a ajunge la o evaluare concludentă”, a declarat un oficial al administrației implicat în această investigație.

Conform CNN, mai multe rapoarte din ultimii ani ale piloților despre întâlniri inexplicabile au condus la tensiuni în cadrul Pentagonului cu privire la cât timp și resurse trebuie alocate investigării acestor incidente.

New York Times susține că înalții oficiali ai Casei Albe au fost informați cu privire la concluziile raportului, care urmează să fie comunicat Congresului la sfârșitul acestei luni.

Raportul va demonstra că marea majoritate a 120 de incidente documentate în ultimele două decenii nu provin din nicio armată americană sau alte tehnologii avansate ale guvernului SUA. Acest lucru sugerează că incidentele nu au fost fenomene aeriene care au făcut parte dintr-un program guvernamental secret, dar sunt deocamdată inexplicabile.

Potrivit oficialilor care au vorbit cu The New York Times, raportul nu este în măsură să explice o serie de aspecte ale fenomenelor aeriene, cum ar fi mișcarea și accelerarea lor, și există îngrijorare în rândul serviciilor de informații că Rusia sau China ar putea experimenta tehnologia hipersonică.

Potrivit BBC, raportul este produsul unei echipe de militari înființată anul trecut pentru a investiga decenii de observații aeriene inexplicabile în spațiul aerian american. În aprilie 2020, Departamentul Apărării a lansat trei videoclipuri declasificate cu ceea ce a spus că arată „fenomene aeriene inexplicabile”.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!