Skip to content

Petrolul va deveni istorie. Oamenii de știință au găsit o nouă sursă nelimitată de energie

O descoperire științifică majoră a oamenilor de știință aduce cu un pas mai aproape posibilitatea de folosire a unei surse nelimitate de energie curată.

Astfel, s-a gasit o nouă modalitate de a face combustibilul să fie suficient de fierbinte pentru a genera putere de fuziune.

În reactoarele nucleare moderne, plasma este alcătuită din două specii de ioni. Totuși, noua plasmă utilizează trei specii – hidrogen, deuteriu și urme de heliu-3.

Tehnologia, care ar putea pune capăt dependenței rasei umane de combustibilii fosili, se bazează pe procesele de producere a energiei cu ajutorul soarelui.

Dr. John Wright, care lucreaza la studiul revoluționar, a declarat pentru MailOnline: “Aceste intervale mai mari de energie sunt în aceeași gamă ca produsele de fuziune activate.

“A fi capabili să creăm astfel de ioni energetici într-un dispozitiv neactivat – fără să facem o cantitate imensă de fuziune – este benefic, deoarece putem studia modul în care se comportă ionii cu energii comparabile cu produsele de reacție de fuziune, cât de bine ar fi limitate”.

Descoperirea cu plasmă a fost făcută la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), care se află la limita noii tehnologii nucleare.

Britanicii de la Joint European Torus (JET) vor să reproducă rezultatele.

Dr. Wright a adăugat: “Oamenii din JET au avut o diagnosticare foarte bună a particulelor energetice, astfel încât să poată măsura direct acești ioni de energie înaltă și să verifice că erau într-adevăr acolo.”Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!