Skip to content

Plata prin recunoaşterea venelor de la deget, testată într-un supermarket din Londra

Un supermarket din Londra testează un sistem de plata biometric care utilizează modelul autentificării prin venele de la degete pentru a plăti pentru produse.

Tehnologia constă într-un un sistem electronic care scanează structura vaselor de sânge din deget ale utilizatorului, generând un cod unic, scrie BBC

În timpul înregistrării, utilizatorii trebuie conecteze profilul degetului la cardul lor de credit sau de debit şi apoi pot plăti pentru produse, fără a avea nevoie de portofelul cu numerar sau carduri.

venedeget
Scanează structura vaselor de sânge

Tehnologia a fost dezvoltată de Hitachi, compania de plăţi biometrice Sthaler fiind autorizată o introducă în sectorul comerţului cu amănuntul.

Nick Dryden, directorul executiv al Sthaler, a declarat sistemul va fi atractiv pentru tineri. “Generaţia milenară de astăzi aşteaptă acum un nivel mai ridicat al facilităţilor de plată, pentru mai multă securitate şi eficienţă“, a spus el.

Un expert pune însă la îndoială faptul sistemele biometrice ar avea vreun beneficiu faţă de metodele tradiţionale de plată. Cu toate acestea, autentificarea nu este posibilă în lipsa circulaţiei sângelui prin vene, prin urmare este exclusă varianta folosirii degetelor persoanelor decedate, în cazul înfăptuirii unor crime. Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Viața veșnică este mai aproape decât credem. O companie testează tehnologia de TRANSFER al conștiinței oamenilor în corpuri artificiale