Skip to content

Primul CYBORG oficial din lume vine în octombrie la București

Neil Harbisson, primul cyborg recunoscut și atestat de autorități, va putea fi văzut pe Scena Principală a celei de-a 6 ediții a Internet & Mobile World, din București.

Artist contemporan și cyborg activist, Neil Harbisson s-a născut în Marea Britanie cu acromatopsie, o afecțiune rară care constă în incapacitatea de a distinge culorile. Neil și-a petrecut copilăria și adolescența în Catalonia, Spania, doar în alb și negru, până când un cibernetician i-a implantat o antenă în craniu, cu ajutorul căreia percepe culorile prin sinestezie. Mai exact, fiecărei culori îi sunt asociate unde sonore în funcție nu doar de culoare, dar și de saturație, intensitate etc.

Conexiunea la internet a antenei îi permite să primească informații despre culori din afara spațiului terestru, precum și imagini, videoclipuri, muzică sau apeluri telefonice direct în cortex prin dispozitive externe, cum ar fi telefoanele mobile sau sateliții. Harbisson a asimilat identitatea de cyborg și simte că atât mintea, cât și trupul său sunt părți ale unui tot cibernetic. Din perspectiva sa, el nu folosește tehnologia, ci afirmă că este tehnologie.

 

Pentru că antena nu este detașabilă, ci o extensie a corpului său, Neil Harbisson este recunoscut ca cyborg în documentele emise de Marea Britanie.

Cea de-a 6-a ediție Internet & Mobile World va avea loc în 4 și 5 octombrie, la Romexpo și va reuni peste 140 de speakeri pe cele 6 scene ale evenimentului: Main Stage, SMBs & Enterprise Solutions, Developers, Digital & E-Commerce, Marketing & Innovation și Security Stage. Acestora le corespund 4 zone expoziționale cu peste 130 de companii care vor prezenta 2.300 de soluții IT și digitale.

Accesul se face pe bază de bilet ce poate fi achiziționat de pe www.imworld.ro la preț redus până pe 20 septembrie.

Alături de Neil Harbisson, pe scena principală a IMWorld vor urca alți 15 speakeri internaționali. Printre aceștia se regăsesc:

Milan Lakhani de la Konica Minolta, al cărui subiect este Transformarea digitală prin lentilele inovației.

Erik Kruse de la Ericsson va fi protagonistul sesiunii Societatea în rețea – într-o lume conectată, totul e posibil.

Martijn Aslander, Technology Philosopher, va vorbi despre cum trăim într-o nouă epocă a Renașterii.

Peter Hesseldahl, un futurist și scriitor de succes, va susține o sesiune despre The We-economy – Dincolo de logica industrială.

Grimur Fjeldsted, de la Transform XO, le va povesti participanților la IMWorld despre Transformarea Digitală și factorul uman.

Pentru a-i asculta pe toți cei 15 speakeri internaționali de pe Main Stage, vizitatorii au nevoie de Digital Architect Pass sau oricare dintre cele 3 bilete de pe scenele PRO.

Viața veșnică este mai aproape decât credem. O companie testează tehnologia de TRANSFER al conștiinței oamenilor în corpuri artificiale