Skip to content

Se caută „voluntari” pentru proiectul Black Mirror, care va crea inteligența artificială nemuritoare

Oamenii de știință caută voluntari pentru un experiment macabru, care va permite familiei și prietenilor decedați să trăiască pentru totdeauna ca roboți, urmând un scenariu extraordinar, similar cu cel din serialul antologic “Black Mirror” transmis de Netflix.

Nemurirea ar putea fi o realitate în viitorul apropiat, deoarece cercetătorii suedezi consideră că inteligența artificială (AI) poate fi folosită pentru a face “copiile pe deplin conștiente” ale oamenilor atunci când mor.

Agenția funerară suedeză Phoenix caută în prezent voluntari care doresc să-și folosească rudele moarte pentru studiu.

Oamenii de știință doresc construiască replici robot care arată exact ca membrii familiei și prietenii care au murit, proces similar cu un episod din thrillerul SF britanic “Black Mirror” în care o femeie plină de durere cumpără o versiune AI a iubitului ei mort.

Deși tehnologia pare a fi science fiction, dacă experimentul va fi realizat, nemurirea digitală ar putea fi un fenomen real.

Aceasta nu este prima dată când oamenii de știință au propus AI care ar permite oamenilor să trăiască pentru totdeauna.

Futurologul Dr Michio Kaku crede că în curând vom putea să ne încărcăm conștiința în mașini care să permită celor dragi ne vorbească, după ce vom muri. El consideră că este doar o “chestiune de timp” înainte aceste tehnologii să devină realitate.

Miliardarul Elon Musk are o întreagă companie dedicată acestui experiment, numită Neuralink. Acesta dezvoltă o tehnologie de “dantelă neuronală”, care implantează electrozi minusculi care, într-o zi, ar putea încărca și descărca gânduri.

Musk spune despre AI: “Cred dacă ne putem îmbogăți eficient cu AI, cum ar fi îmbunătățirea legăturii neuronale dintre cortex și extinderea digitală a sinelui nostru, care există deja, dar are doar o problema de legătură, devii un simbiot AI-uman.”

Viața veșnică este mai aproape decât credem. O companie testează tehnologia de TRANSFER al conștiinței oamenilor în corpuri artificiale