Skip to content

Viața veșnică este mai aproape decât credem. O companie testează tehnologia de TRANSFER al conștiinței oamenilor în corpuri artificiale

Dacă vi s-ar oferi vreodată ocazia de a păcăli spectrul morţii, ce aduce cu el sfârşitul existenţei pe Pământ, aţi trece la fapte?

Humai, o companie start-up australiană, dezvoltă în prezent o tehnologie care ne va permite ne transferăm conştiinţa într-un corp artificial. Scopul lor este de a capta totul despre noi, de la comportament la stiluri conversaţionale, şi de a transmite informaţia alocată într-un corp artificial.

Folosim inteligenţa artificială şi nanotehnologia pentru a stoca date despre stilurile conversaţiei, modelele comportamentale, procesele de gândire şi informaţii despre modul în care corpul tău funcţionează din interior. Aceste date vor fi codificate în mai multe tehnologii senzoriale, care vor fi construite într-un corp artificial cu creierul unui om decedat. Folosind tehnologia de clonare, vom restabili creierul pe măsură ce acesta se maturizează“, afirmă CEO-ul Humai, Josh Bocanegra.

bocanegraProcesul începe mai întâi prin colectarea de date extinse despre pacienţi timp de câţiva ani înainte de trecerea lor în nefiinţă. În prezent, se dezvoltă aplicaţii care vor ajuta la acest proces. După moarte, Humai va îngheţa prin criogenie creierul pacientului până când toate informaţiile alocate vor fi pregătite şi dezvoltate pe deplin. Ei vor transfera acele date în creier şi-l vor plasa în corpul artificial. Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

De aici, lucrurile devin foarte interesante. Fiecare acţiune a noului tău corp artificial va fi controlată de gândurile creierului tău, prin măsurarea undelor cerebrale. Într-un fel, nu ai plecat niciodată din viaţă. Tehnologia va fi capabilă imite orice mişcare sau emoţie pe care ai fi avut-o, fiecare răspuns pe care l-ai fi dat. Dacă totul merge aşa cum ai planificat, de fapt, ai înşela moartea.

Bineînţeles, totul depinde de anumiţi factori critici. Humai crede în mod optimist vor putea reînvia primul om în următorii 30 de ani, dar este încă departe de a face acest lucru. Bocanegra speră prin ideile sale vizionare şi ajutorul echipei sale vor putea realiza acest lucru. Dar pentru această funcţioneze, ei se bazează pe o mulţime de descoperiri ştiinţifice în viitorul apropiat, scrie ewao.com

Petrolul va deveni istorie. Oamenii de știință au găsit o nouă sursă nelimitată de energie