Skip to content

VIDEO: Primele taxiuri zburătoare fără pilot au fost testate în Dubai

Blocajele din trafic ar putea fi în curând uitate de rezidenţii din Dubai. Primele zboruri de test pentru taxiurile aeriene autonome cu două locuri au fost efectuate cu succes.

Proiectată de compania germană Volocopter şi operată de Autoritatea rutieră şi de transport din Dubai (RTA), aeronava este primul taxi aerian autonom din lume.

Acţionat electric, taxi-ul zburător este echipat cu 18 elice, are o viteză maximă în aer de 100 km / h, un timp de zbor de aproximativ 30 de minute şi nouă sisteme independente de baterii, precizează RT News

Dubaiul este deja o atracţie turistică de top, atrăgând un număr record de 14,9 milioane de vizitatori anul trecut, datorită în mare parte celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa, dar şi reputaţiei pentru infrastructura de vârf şi tehnologia evoluată.

În luna mai, primul poliţist robot din lume s-a alăturat forţelor de ordine din Dubai, urmând numeroşi poliţişti autonomi fie proiectaţi, pentru a reprezenta un sfert din întregul efectiv de aplicare a legii în Emiratele Arabe Unite până în 2030.

Viața veșnică este mai aproape decât credem. O companie testează tehnologia de TRANSFER al conștiinței oamenilor în corpuri artificiale