Skip to content

2.850 de pistoale găsite la frontieră. Ucrainean, cercetat pentru contrabandă

Poliţiştii de frontieră şi vameșii din Tulcea au găsit 2.850 pistoale ascunse într-un camion condus de un cetăţean ucrainean. Șoferul venea din Turcia și mergea spre Ucraina.

Camionul, înmatriculat în Ucraina, a fost oprit pe 24 mai 2021, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea din judeţul Tulcea.

Transportul conținea, conform documentelor de însoțire a mărfii, obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia pentru o societate din Ucraina.

„În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au hotarat să desigileze compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 143 de cutii ce conțineau 2.850 pistoale marca Major Berg 2.5, calibru 4 mm.

La cercetări s-a constatat că şoferul nu deținea autorizație de tranzit conform legislației în domeniu. Ucraineanul este cercetat pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

DANEMARCA: Un român din Suedia, judecat pentru trafic de arme. Ancheta, inițiată de Homeland Security din SUA