Skip to content

Camion răsturnat în Franța, șoferul român este în stare critică / VIDEO

Accident camion Franta

Sâmbătă, în jurul orei 17:00, pe drumul național RN10, în apropiere de Angoulême, a avut loc un grav accident rutier în care au fost implicați un bărbat și o femeie de naționalitate română. Accidentul s-a produs în condiții meteorologice dificile, cu carosabilul umed din cauza furtunilor recente.

Șoferul camionului, în vârstă de 56 de ani, a pierdut controlul vehiculului, care s-a răsturnat pe banda din dreapta și a avariat glisierele de siguranță laterale în direcția Bordeaux-Paris. Românul a fost grav rănit, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi descarcerat. După ce a fost eliberat din cabină, șoferul a fost transportat de urgență la spitalul din Angoulême, starea sa fiind critică, conform Charente Libre.

Pasagera camionului, o femeie de 45 de ani, a suferit răni mai puțin grave, dar a fost și ea preluată de echipele de intervenție și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
►►► Accident rutier grav în Italia. Doi șoferi de TIR, un român și un italian, și-au pierdut viața

Intervenția echipajelor de salvare

În urma accidentului, un dispozitiv important de salvare a fost mobilizat pentru a ajuta cele două victime și pentru a securiza zona, foarte frecventată în acest prim weekend de vacanță.

Un alt aspect grav al incidentului a fost riscul de poluare. În urma impactului, rezervorul camionului s-a rupt, scurgându-se motorină care risca să se deverseze în râul La Boëme, un afluent al râului Charente. Pentru a preveni contaminarea apei, o echipă specializată de la SDIS 16 a fost mobilizată și a instalat un baraj pentru a limita răspândirea combustibilului.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!