Accident în Bulgaria: Doi ucraineni au murit și doi români au fost grav răniți în urma coliziunii dintre trei mașini

Două persoane de cetăţenie ucraineană au murit și doi români au fost răniți într-un accident rutier care a avut loc, luni, 8 august, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena.

În accident au fost implicate trei mașini, dintre care două înmatriculate în România și una în Ucraina.

Mașina ucraineană a intrat pe contrasens. A urmat o coliziune cu primul autoturism românesc, în urma căreia mașina ucraineană s-a rotit și a lovit frontal al doilea autoturism românesc, a explicat centrul de presă al Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne din Bulgaria.

Copilul decedaților și doi cetățeni români care se deplasau cu al doilea autoturism au fost internați în secția de terapie intensivă a spitalului din Dobrich. Starea lor este foarte gravă, informează presa bulgară.

Comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din România – MAE.

“Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, arată MAE.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice.

De asemenea, MAE transmite că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Accident de autocar în Bulgaria. Trei români au murit, cinci răniți vor fi transportați la Spitalul Floreasca

Bulgaria a modificat de la 1 iulie taxa de drum

BULGARIA: Ce trebuie făcut în cazul unei tamponări sau al unui accident. Ce alte reguli rutiere există

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!