Complexul Energetic Oltenia a fost amendat cu 10.000 lei în urma a două accidente de muncă care au avut loc săptămâna trecută la Cariera Jilţ Sud din cadrul companiei, potrivit Agerpres care a preluat un comunicat al Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj de luni, 7 septembrie 2020.

Inspectorii de muncă s-au autosesizat în urma a două accidente de muncă care au avut loc în două zile consecutive la acelaşi angajator. Doi salariaţi au fost răniți.

Unul a căzut de la aproximativ 3,5 metri din cauza unei balustrade care a cedat, iar celălalt de la circa 11 metri după ce cabina excavatorului a fost smulsă de un mal de pământ desprins din frontul de lucru.

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare producător de electricitate al României, acționarii majoritari fiind Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Fondul Proprietatea. A fost înființat în anul 2012 prin fuziunea Societății Naționale a Lignitului Oltenia cu complexele energetice Turceni, Rovinari și Craiova.

Inspectorii ITM au dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate: respectarea metodelor de excavare şi asigurarea unor balustrade şi grătare conforme pe linia de excavator.

Firmă, amendată pentru muncă la negru. Două victime, în urma prăbușirii unui pod

Un român din Italia, accidentat la locul de muncă, așteaptă de peste 11 ani să i se facă dreptate

Fostul pușcăriaș Gigi Becali: Românii care pleacă la muncă în Germania sunt sclavi

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!