Skip to content

Germania se pregătește de război. Activează rezerviști pentru a „deveni capabilă de apărare cât mai rapid”

Activare rezervisti Germania

Președinta comisiei de apărare din parlamentul federal german, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a făcut un apel pentru activarea a 900.000 de rezerviști, pe fondul intensificării conflictului dintre Rusia și Ucraina. Strack-Zimmermann a subliniat necesitatea urgentă ca Germania să-și consolideze capacitatea de apărare în contextul războiului continuu inițiat de președintele rus Vladimir Putin.

Într-o declarație pentru grupul media Funke, Strack-Zimmermann a afirmat că „Putin își antrenează oamenii pentru război și îi poziționează împotriva Occidentului. De aceea, trebuie să devenim capabili de apărare cât mai rapid posibil”. Aceasta a evidențiat faptul că industria rusă este concentrată intens pe producția de arme, iar propaganda din manualele școlare rusești descrie Germania ca pe un stat agresor. Mai mult, copiii din școlile primare sunt învățați să folosească arme, ceea ce reprezintă o evoluție alarmantă.
Citiți și > Studiu ADN: Rușii sunt originari din Bangladesh și estul Indiei. O enigmă germană

Marie-Agnes Strack-Zimmermann a subliniat că forțele armate germane trebuie să-i „activeze pe cei aproape 900.000 de rezerviști” disponibili, subliniind importanța înregistrării rezerviștilor eligibili. Aceasta este o măsură esențială pentru a asigura o apărare robustă în fața amenințărilor actuale.

Propunerea ei vine în contextul unei sugestii similare făcute cu câteva săptămâni în urmă de Patrick Sensburg, președintele asociației de rezerviști din Germania. Sensburg a recomandat o înregistrare sistematică a stării de sănătate și a disponibilității tuturor foștilor membri ai forțelor armate germane, pentru a evalua și mobiliza rapid resursele umane necesare în caz de nevoie.