Skip to content

Adolescentă din Caracal, amendată cu 500 de lei pentru o sesizare falsă la 112

O adolescentă în vârstă de 17 ani, din Caracal, a fost amendată cu 500 de lei pentru o sesizare falsă la numărul 112, ea alertând autorităţile că ar fi sechestrată.

Fata a alertat autorităţile duminică, susţinând că ar fi sechestrată în Caracal, iar 20 de poliţişti, susţinuţi de jandarmi, au căutat-o aproximativ 12 ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, duminică, în jurul orei 13,00, poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112, de către o persoană care nu a vrut să îşi furnizeze datele de identificare, despre faptul că ar fi fost sechestrată într-o locuinţă din municipiul Caracal.

Ca urmare a acestui fapt, la nivelul Poliţiei municipiul Caracal s-a constituit un dispozitiv format din aproximativ 20 de poliţişti, sprijiniţi de forţe ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, care au efectuat activităţi de căutare a celei în cauză.

Operaţiunea a durat aproximativ 12 ore, în condiţiile în care în urma apelului nu au fost furnizate informaţii care ar fi putut fi exploatate, la final constatându-se ca aspectele sesizate nu s-au confirmat“, a spus Alexandra Dicu.

Adolescenta a fost audiată de poliţişti luni dimineaţa. (Agerpres)

ATENȚIE: Sunați la 112 dacă șoferul mijlocului de transport în comun folosește mobilul

APEL 112, aplicație pentru mobil care permite transmiterea coordonatelor GPS

Apel fals la 112: Un cioban a sunat de cinci ori și a reclamat că a fost răpit de necunoscuți