Aeroport Otopeni: Trei români au prezentat la control certificatele de vaccinare ale altor persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni efectuează cercetări asupra a trei persoane, cetățeni români, care au prezentat autorităților competente certificate de vaccinare care aparţineau altor persoane.

Joi, 9 decembrie, în jurul orei 14.30, pe Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, sosind cu o cursă din direcţia Londra, un bărbat şi o femeie, ambii cetăţeni români, în vârstă de 25 , respectiv 21 de ani.

De asemenea, vineri, 10 decembrie, în jurul orei 02.00, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, sosind cu o cursă din direcţia Varşovia.

La controlul de frontieră, cei trei au prezentat certificate de vaccinare împotriva infecției cu virusul SARS-Cov-2 pentru a intra în ţară fără a fi dispusă măsura carantinării.

Având suspiciuni cu privire la înscrisurile prezentate, după scanarea codului QR, poliţiştii de frontieră au constatat că datele de identificare corespondente acestor coduri sunt diferite de datele de identitate din documentele prezentate la controlul de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și fals informatic, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Trei români stabiliți în Austria s-au autodenunțat la DNA că și-au procurat certificate Covid fără să se vaccineze

Un român care venea din Austria, prins cu certificat verde fals la frontieră

Condiții de intrare în România în intervalul 10 decembrie – 8 ianuarie. Excepții de la carantină

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!