Alertă alimentară în Bulgaria: Macrou afumat din România, retras de pe piață

Agenția Bulgară pentru Siguranța Alimentelor – BFSA a anunțat că a retras 251,613 kg de pește afumat de pe piață, acesta fiind contaminat cu Listeria monocytogenes.

Peștele este macrou afumat în vid fabricat de Ocean Fish – Romania, lotul nr. L 12.11.2019, informează BFSA.

Produsul fusese distribuit la magazinele din toată Bulgaria.

Întreg lotul a fost retras din magazine și urmează a fi distrus, în timp ce persoanele care au achiziționat deja produsul îl pot returna la magazinul de unde l-au cumpărat.

Reprezentanții Ocean Fish, compania implicată, susțin că alerta alimentară din Bulgaria ar fi nefondată. Potrivit Ocean Fish, cele 250 de kg de macrou afumat distribuite în țara vecină respectă normele de siguranță alimentară impuse de Uniunea Europeană.

Autorităţile veterinare bulgare au transmis alerta către autorităţile veterinare din România şi săptămâna trecută, aceştia din urmă au fost în control la noi, au făcut verificările corespunzătoare şi alerta sus menţionată a fost închisă. Noi, între timp am obţinut un buletin de analize, de numărătoare, care dovedeşte lipsa listeria în produsul respectiv”, se precizează într-un comunicat al companiei Ocean Fish transmis la Digi24.

Afacere bulgărească: Ginerele unui fost senator, trimis în judecată. A mai fost condamnat la 16 ani

Bulgar, prins la frontieră cu o mașină dată în urmărire de autoritățile britanice: „Nu știam că e căutată”

GERMANIA: Românii și bulgarii se duc să-și ia ajutorul social cu BMW și Porsche. Poliția le-a confiscat mașinile

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?