Skip to content

Alertă IKEA privind o oglindă care prezintă defecte: „Nu o mai utilizați!”

Alertă IKEA privind o oglindă care prezintă defecte: „Nu o mai utilizați!”

IKEA recheamă de pe piaţă în vederea reparării anumite oglinzi Lettan, ca urmare a ruperii accesoriilor de fixare pe perete, informează compania printr-un comunicat transmis joi.

„IKEA îndeamnă toţi clienţii care deţin o oglindă Lettan vizată să nu o mai utilizeze şi să comande accesorii de fixare pe perete, de schimb, gratuit. Siguranţa clienţilor este prioritatea principală la IKEA. Aşadar, anunţăm o campanie de rechemare în vederea reparării pentru oglinzile Lettan cu marcaj de dată înainte de 2105 (AASS) şi inclusiv, ca urmare a riscului de rupere a accesoriilor de fixare pe perete”, se arată în documentul citat.

Compania a precizat că dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor şi de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile şi standardele aplicabile pe pieţele unde sunt vândute.

„În pofida acestui fapt, ni s-a adus la cunoştinţă faptul că unele dintre accesoriile de fixare pe perete a oglinzilor Lettan s-au rupt. Acest lucru a dus la căderea neaşteptată a unor oglinzi (…) Accesează www.IKEA.ro sau contactează IKEA la (021-407.45.32), pentru a comanda numărul necesar de accesorii de fixare, de schimb, cu numărul de articol 139298/1. IKEA îşi cere scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de această campanie de rechemare în vederea reparării”, se mai arată în comunicat.

Grupul suedez Ingka este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deţin şi operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter Ikea Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: Ikea Retail, Ingka Investments şi Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, operând 378 de magazine Ikea în 30 de ţări.

Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a murit la vârsta de 91 de ani