Skip to content

Alertă meteo: Regatul Unit urmează să fie lovit de o furtună puternică

Alertă meteo Regatul Unit urmează să fie lovit de o furtună puternică

O parte a Regatului Unit se pregătește să fie afectată de ploi și vânturi violente care se vor deplasa de la vest spre est odată cu sosirea furtunii Ciaran începând de miercuri seară. Autoritățile au emis avertizări de cod portocaliu în sudul țării, conform informațiilor furnizate de AFP.

Aceste avertizări pentru vânturi violente vizează zona de sud-vest a Angliei și extremitatea sudică a Țării Galilor, precum și zonele de coastă adiacente Canalului Mânecii. Ele vor fi în vigoare de la miezul nopții de miercuri până joi seară, cu vânturi cu viteze cuprinse între 100 km/h și 130 km/h, sau chiar 135 km/h în zonele cele mai expuse.
„Renunțați la selfie-urile cu furtuna. Nu merită să vă riscați viața”

În plus, avertizări de cod galben pentru precipitații abundente au fost emise pentru regiuni care se vor întinde de miercuri până vineri, de la sudul și nord-estul Angliei până în Scoția și estul Irlandei de Nord, regiuni care au fost deja afectate de inundații.

Serviciul Met Office a prognozat cantități de precipitații de până la 80 mm în unele locuri. “Aceste ploi vor cădea pe terenuri deja saturate de apă, ceea ce creează riscul de inundații,” a declarat Dan Surim, meteorolog-șef al Met Office, într-un comunicat.

Din cauza inundațiilor, aproximativ 12.000 de saci cu nisip au fost distribuiți în estul Irlandei de Nord, unde o linie de cale ferată a fost afectată și au fost înregistrate 800 de apeluri la serviciile de salvare.
MAREA BRITANIE: Populație evacuată, inundații, locuințe fără electricitate din cauza furtunii Franklin

Insula Jersey, situată în Canalul Mânecii, a emis un avertisment de cod roșu pentru condiții meteorologice severe, deoarece se așteaptă valuri înalte care ar putea provoca inundații și maree înaltă joi dimineață, conform Jersey Met.

Regatul Unit a fost lovit de furtuna Babet cu zece zile în urmă, care a provocat cinci decese și a cauzat inundații semnificative afectând mii de locuințe.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!