Skip to content

Amazon, sub lupa Comisiei Europene. Compania trebuie să furnizeze mai multe informații privind recomandarea produselor

Amazon, sub lupa Comisiei Europene.

În funcție de ceea ce cauți pe platforma de cumpărături Amazon, alte produse îți vor fi recomandate. Comisia Europeană cere acum gigantului american Amazon mai multe detalii despre transparența sistemelor de recomandare utilizate pe platforma sa de cumpărături. Aceste sisteme, care folosesc inteligența artificială pentru a colecta date despre consumatori și a recomanda produse suplimentare, sunt acum sub lupa autorităților de la Bruxelles.

Autoritatea de reglementare a emis o cerere de informații bazată pe o nouă lege a UE privind serviciile digitale, potrivit unui comunicat oficial. Amazon trebuie să clarifice, de asemenea, ce opțiuni oferă utilizatorilor pentru a renunța la crearea de profiluri pentru aceste sisteme de recomandare.
►►► Atenție la chilipiruri! Român anchetat după ce a cumpărat un BMW furat

Amazon a anunțat că va analiza cererea și va colabora strâns cu Comisia Europeană. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Amazon împărtășește obiectivul autorităților de la Bruxelles de a crea un mediu de cumpărături „sigur, predictibil și de încredere”. „Investim semnificativ în protejarea magazinului nostru împotriva actorilor rău intenționați, a conținutului ilegal și în crearea unei experiențe de cumpărături de încredere”, a adăugat acesta.

Posibile consecințe

Amazon trebuie să furnizeze informațiile solicitate până pe 26 iulie. Pe baza răspunsurilor primite, Comisia va decide următorii pași. Dacă o companie furnizează informații false, incomplete sau înșelătoare sau refuză să răspundă, autoritatea poate impune amenzi.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!