Skip to content

Amendat cu 10.000 de lei pentru că a încercat să introducă în România țigări din Republica Moldova

Amenda tigari din Republica Moldova

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit câteva mii de țigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova, în bagajele unui șofer de microbuz. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, cu dublă cetățenie română și moldoveană, susține că a achiziționat țigaretele pentru consum propriu.

Pe data de 3 iulie, în jurul orei 16:30, un bărbat s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea-ITPF Iași pentru a intra în țară, conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova. În baza unui profil de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra vehiculului și bagajelor acestuia.
►►► Țigări și băuturi alcoolice nedeclarate, găsite ascunse într-un microbuz cu destinația Anglia

Declarațiile șoferului

În urma verificărilor, au fost descoperite 2.600 de țigarete de diferite mărci, toate având timbru de acciză din Republica Moldova, ascunse în bagajele personale ale șoferului. Bărbatul a declarat că țigaretele îi aparțin și că intenționa să le consume pe durata șederii sale în străinătate.

Conform prevederilor legale, șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei. Țigaretele, a căror valoare totală este estimată la aproximativ 1.300 de lei, au fost confiscate.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!