Skip to content

Amendat în Belgia pentru că circula cu o mașină înmatriculată în România și fără asigurare

Amendat în Belgia pentru că circula cu o mașină înmatriculată în România și fără asigurare

Un român a trebuit să se prezinte în fața unei instanțe din Mechelen, Belgia, pentru că a fost depistat circulând cu un vehicul neasigurat înmatriculat în România, ceea ce era ilegal. În țara natală, spune el, a căzut victima procedurilor administrative lente.

Șoferul a fost verificat de poliția din Mechelen în septembrie anul trecut. Aceasta a stabilit că mașina a fost achiziționată din Belgia, dar era înmatriculată în România și, prin urmare, circula cu plăcuțe de înmatriculare românești. Acest lucru nu este legal, deoarece românul era deja înregistrat ca rezident în Belgia. În plus, mașina nu avea o asigurare valabilă.
Semnal de alarmă! Falși stomatologi cu diplome românești îngrijorează Belgia

Românul s-a apărat în fața judecătorului declarând că nu știa că nu avea voie să circule cu un vehicul înmatriculat în țara natală, informează Nieuwsblad.be. „Și faptul că nu a existat asigurare a fost cauzat de birocrația din România”. „Am solicitat asigurare, dar a durat mult până să fie transmise documentele. Acum sunt complet în regulă și mașina mea este înmatriculată și asigurată în Belgia.”

În cele din urmă, instanța l-a condamnat pe bărbat la o interdicție de a conduce de opt zile și la o amendă de 800 de euro, din care jumătate a fost suspendată.
Autoturism furat din Belgia, depistat la frontieră. „L-am luat în leasing, n-am mai plătit ratele”