Skip to content

Amenzi pentru insuficient combustibil în rezervorul mașinii 

Amenzi pentru insuficient combustibil în rezervorul mașinii 

Șoferii trebuie să acorde atenție nivelului de combustibil din rezervor pentru că se supun riscului de a fi amendați dacă au mai puțin de un sfert de combustibil în rezervor.

Epuizarea completă a combustibilului din rezervor poate duce la deteriorarea motorului vehiculului. Acesta nu este singurul motiv pentru care se recomandă alimentarea imediată atunci când rămâne doar un sfert de combustibil în rezervor.

Așteptarea până când se aprinde avertizarea de pe bord poate fi extrem de periculoasă. Dacă un șofer cu puțin combustibil rămâne blocat într-un ambuteiaj, sau dacă există un blocaj care necesită o ocolire, combustibilul se va epuiza rapid.

În Germania, cei care sunt depistați fără combustibil în rezervor pot fi amendați. Aceasta devine o problemă mai mare, în special dacă mașina se oprește din cauza lipsei de combustibil pe autostradă sau pe un drum expres.

Un șofer a scăpat în România de amenda luată în Germania

Capacitatea rezervorului variază de la vehicul la vehicul, iar șoferii ar trebui să fie atenți la acest aspect. În cazul în care se epuizează combustibilul pe autostradă sau pe un drum expres și mașina se oprește acolo, autoritățile germane vor aplica o amendă de 35 de euro, deoarece staționarea pe astfel de drumuri nu este permisă.

Totuși, există un interval de trei minute pentru a umple rezervorul, lucru care poate fi realizat cu ajutorul unei canistre în care se află combustibil de rezervă. Dacă depășiți aceste trei minute, trebuie să parcați mașina. Staționarea ilegală este sancționată cu o amendă de 70 de euro, conform Catalogului amenzilor (Bußgeldkatalog).