Skip to content

Ascuns în compartimentul motor al unui autocar, un tânăr de 19 ani a încercat să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un tânăr din Palestina care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns în compartimentul motorului unui autocar, ce era condus de un cetăţean român.

Duminică, 20 septembrie, în jurul orei 21.45, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocar marca SCANIA, înmatriculat în România, un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani, care efectua curse regulate cu turişti români, pe ruta Turcia-România.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascuns, în compartimentul motorului autocarului, un bărbat.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana este un tânăr din Palestina, în vârstă de 19 ani.

Acesta a declarat că s-a urcat în compartimentul motorului, fără ştirea şoferului, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. De asemenea, șoferul autocarului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoana ascunsă în  autocarul condus de el.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, tânărul palestinian a fost preluat de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ITALIA: Amendă de 50.000 de euro și peste trei ani de închisoare pentru un traficant român de migranți