Un adolescent în vârstă de 14 ani a ucis în această dimineață opt elevi și un paznic într-o școală din centrul Belgradului. Alți șase copii și un profesor au fost răniți.

Politiștii l-au arestat pe atacator chiar în curtea școlii „Vladislav Ribnikar”, l-au identificat ca fiind Kosta Kecmanovic și au stabilit că băiatul, elev în clasa a șaptea, folosise arma tatălui său, potrivit Associated Press.

Apelul de urgență la fost dat în jurul orei 8:40 dimineața, 3 mai 2023. Milan Milosevic, tatăl uneia dintre elevele școlii, a spus că fiica sa se afla în clasa unde a fost tras cu arma.

„Ea a reușit să scape. (Băiatul)…a împușcat mai întâi profesorul și apoi a început să tragă la întâmplare”, a declarat Milosevic pentru postul de televiziune N1, preluat de Reuters. Primarul districtului unde se află școala a precizat că medicii luptă să salveze viața profesorului.

„L-am văzut pe gardianul de securitate căzut sub masă. Am văzut două fete cu sânge pe tricouri. Ei spun că (trăgătorul) era liniștit și un bun elev”, a mai spus Milosevic. Una dintre fetele rănite a fost împușcată în cap, iar doctorii încearcă din răsputeri să-i salveze viața, scrie agenția de presă sârbă Tanjug.

„Am văzut copii ieșind din școală, urlând. Părinții au venit, erau în panică. Mai târziu am auzit trei focuri de armă”, a declarat o elevă care învață la o școală de lângă cea unde a avut loc atacul. Anchetatorii încearcă să afle motivele pentru care elevul a recurs la acest gest.

Spre deosebire de SUA, atacurile armate în masă in Serbia și în regiunea Balcanilor sunt extrem de rare. Ultimul a avut loc în 2013 când un veteran de război a ucis 13 oameni într-un sat din centrul Serbiei.

Experții au avertizat de nenumărate ori cu privire la numărul de arme rămase la populație după războaiele care au zguduit fosta Iugoslavie în anii 1990.

Legile privind armele de foc sunt foarte stricte în Serbia, țară care au emis mai multe amnistii pentru deținătorii de arme ilegale care doreau să le predea sau să le înregistreze.

Atac armat ca-n filme la Iași. Bărbat, împușcat dintr-o mașină