Poliţia daneză a arestat miercuri aproximativ 20 de persoane suspectate de planificarea unui atentat terorist pe teritoriul Danemarcei.

Operaţiunea a fost planificată la nivel naţional, au informat oficiali din domeniul securităţii citaţi de Mediafax care preia o știre Reuters.

Potrivit unor surse din Poliţie, suspecţii ar fi încercat să achiziţioneze explozibili şi muniţie.

Autorităţile au realizat mai multe percheziţii în întreaga ţară în acest dosar, au anunţat reprezentanţii forţelor de securitate în cadrul unei conferinţe de presă.

„Potrivit primelor concluzii, aceste persoane au fost inspirate de ideologii militante, islamiste”, a declarat Flemming Drejer, şeful operaţional al Serviciului de Informaţii din Danemarca.

Unele dintre persoanele reţinute vor fi interogate marţi şi vor fi acuzate de terorism, a declarat şeful Poliţiei daneze, Jørgen Bergen Skov.

„Este important să subliniem că i-am arestat pe toţi cei vizaţi de anchetă. Situaţia este sub control”, a declarat acesta.

Danemarca nu s-a mai confruntat cu atacuri islamiste din 2015, când două persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în zona unei sinagogi din centrul capitalei Copenhaga.

Ultimul atac terorist din Copenhaga a avut loc în februarie 2015. Două persoane și atacatorul au murit și cinci polițiști au fost răniți.

În decembrie 2018, un sirian care ceruse azil în Suedia a fost acuzat de procurorii danezi că a plănuit un atentat în Copenhaga. Atacul ar fi trebuit să aibă loc în noiembrie 2016.

Atentatul ar fi fost pus la cale împreună cu un alt bărbat care a fost condamnat în 2017 în Germania pentru plănuirea acelui atac.

Explozie în Danemarca în apropierea unei secţii de poliţie VIDEO

„Unchiul Sam” nu va mai șopti nimic Bucureștiului din cauza chinezilor de la Huawei

Ridicarea gardului de la granița dintre Danemarca și Germania a fost finalizată

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?