ATENȚIE ce produse cumpărați! Spirt făcut din lichid de parbriz și diluant – VIDEO

Poliția Română a desfășurat o acțiune de amploare în ultimele două zile în județele Prahova, Argeș și Ilfov pe linia comercializării dezinfectanților medicali.

În urma acestei acțiuni au fost înregistrate trei dosare penale în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse, se arată într-un comunicat al instituției.

Au fost verificate operațiunile de comercializare desfășurate de mai multe persoane fizice și juridice și au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

În urma acțiunilor desfășurate au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității.

Produsul nu avea miros specific spirtului medicinal sau alcoolului sanitar, ci unul asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Astăzi, 24 martie 2020, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Prahova a verificat la un punct de lucru din Ploiești legalitatea activității comerciale a unei firme.

Au mai efectuat trei percheziții în comuna Filipeștii de Târg la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.

Acolo au mai fost descoperite multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”.

Nici acesta nu era un produs sanitar, neavând miros specific.

Polițiștii au ridicat bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora: 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Polițiștii recomandă să achiziționați spirt medicinal și alcool sanitar din farmacii sau magazine specializate.

 

Aproape 1.750 de persoane nu au respectat restricțiile de circulație pe timpul nopții

Modelul declarațiilor necesare pentru deplasarea pe timpul nopții

Coronavirus: Armata va patrula pe străzile României. Persoanele peste 65 de ani vor fi izolate la domiciliu

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA