Pandemia de COVID-19 a dus și la dezvoltarea unor aplicații pentru telefoanele mobile prin care utilizatorii sunt avertizați când se află în apropierea unor persoane infectate cu noul coronavirus.

Aceste aplicații au atras atenția hackerilor care au conceput un virus troian care sub aparența unei aplicații reale COVID-19 vă virusează telefonul mobil. Ulterior vi se cer bani pentru deblocare.

Multe țări, printre care Austria, Germania, Franța, Canada, Italia au deja aplicații COVID-19. În România se lucrează la un astfel de program.

Experții de la ESET, una dintre cele mai cunoscute companii care produce antiviruși, avertizează să nu instalați astfel de aplicații până nu le verificați atent.

Noul virus troian se numește CryCryptor și, în Canada, a fost deja descărcat în multe dispozitive electronice care folosesc sistemul Android.

ESET a anunțat că a creat deja o unealtă de decriptare pentru victimele CryCryptor, virus care a apărut imediat ce autoritățile canadiene au anunțat intenția de a susține dezvoltarea unei aplicații de tip COVID Alert.

Imediat ce o persoană descarcă CryCryptor fără să știe , virusul criptează fișierele de pe dispozitiv (tabletă, telefon mobil), dar nu îl blochează, ci lasă un tip de fișier „readme” cu e-mailul hackerului în fiecare dintre directoarele care conțin fișiere criptate. Apoi vi se ver bani pentru decriptare.

Aplicația pentru decriptarea dispozitivelor cu sistem de operare Android care au fost astfel infectate poate fi descărcată de pe pagina https://github.com/eset/cry-decryptor

Mai multe informații găsiți pe pagina https://www.welivesecurity.com/2020/06/24/new-ransomware-uses-covid19-tracing-guise-target-canada-eset-decryptor/

A fost lansat și un video pentru a înțelege cum funcționează acest nou tip de virus informatic.

Peste 50% dintre elevi se împrietenesc pe INTERNET cu necunoscuți. Tu știi ce face copilul tău?

Reșițean, arestat în Germania. Fraudă în SUA cu 722 milioane USD pe seama idioților

Amenințările online, pedepsite prin lege. Articolul privind violența cibernetică a fost adoptat

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?