Skip to content

Atenționare pentru cetățenii români care călătoresc în Grecia: Temperaturi extreme și risc de incendii

Atenționare călătorie Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, potrivit unui buletin meteorologic emis de Serviciul Național de Meteorologie din Grecia, în perioada 11-14 iunie 2024, anumite zone ale țării vor fi afectate de temperaturi extrem de ridicate.

Risc crescut de incendii

În contextul acestor condiții meteorologice, Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice avertizează că va exista un risc crescut de incendii în regiunile Attica, Peloponez și în zonele continentale ale Greciei, inclusiv Viotia, Fthiotida și Fokida. Cetățenii români care se află în aceste regiuni sunt sfătuiți să fie deosebit de precauți și să evite activitățile care ar putea declanșa incendii.
Citiți și > Atenționare de călătorie: Controale prelungite la frontiera Sloveniei cu Ungaria și Croația

Asistență consulară

MAE reamintește cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon:

  • Ambasada României la Atena: +30 210 6728875 și +30 210 6728879
  • Consulatul General al României la Salonic: +30 2310 340088

Apelurile către aceste numere vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center, care sunt disponibili 24/7.

În cazuri de urgență, cetățenii români pot contacta:

  • Telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena: +306978996222
  • Telefonul de urgență al Consulatului General al României la Salonic: +306946049076

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro, http://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro/, și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secțiunea „Sfaturi de călătorie”, disponibilă pe site-ul MAE (https://www.mae.ro/node/1533), care oferă informaţii, alerte, atenționări şi sfaturi de călătorie.