Skip to content

Atenționare de călătorie: Controale prelungite la frontiera Sloveniei cu Ungaria și Croația

Controale frontiera Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Slovenia că autoritățile din aceată țară au decis să extindă controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria și Croația pentru încă șase luni, până la 21 decembrie 2024.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români să se asigure că au asupra lor un act de identitate valabil, fie pașaport, fie carte de identitate națională, pe durata călătoriei către și dinspre Slovenia.
Citiți și > Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, procuri, înmatriculare pe altă persoană

Pentru asistență consulară, cetățenii români pot apela numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +386 1 5058294. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, pentru situații dificile, speciale, cu caracter de urgență, cetățenii români au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +386 40980068.
Citiți și > Atenționare pentru cetățenii români care călătoresc în Grecia: Temperaturi extreme și risc de incendii

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: http://ljubljana.mae.ro și www.mae.ro pentru informații suplimentare și actualizate.