Skip to content

Atenționare de călătorie în Germania: „Furtuni puternice”

Atenționare de călătorie în Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în landul Bavaria din Germania că autoritățile locale au emis avertismente de furtuni puternice. Aceste avertismente sunt de cod portocaliu (nivel 2) și se aplică mai multor localități din regiune, ca urmare a precipitațiilor abundente care au produs inundații locale și ruperea unor baraje.

Situația actuală și măsurile autorităților

Conform unei atenționări de călătorie emise duminică de MAE, în Bavaria au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă. De asemenea, sunt raportate perturbări ale traficului feroviar și rutier. Pentru a gestiona eficient situația, autoritățile bavareze au mobilizat aproximativ 40.000 de persoane din forțele de intervenție pentru protecția civilă.
Citiți și > MAE avertizează privind extinderea controalelor la frontierele Norvegiei. Pașaportul este obligatoriu

Recomandări pentru cetățenii români

Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze în timp real cu privire la situația meteorologică accesând pagina de Internet a Serviciului Meteorologic German (DWD). Informații detaliate despre avertismentele oficiale pentru fiecare localitate bavareză afectată sunt disponibile aici.

Pentru asistență consulară, cetățenii români pot contacta Consulatul General al României la Munchen la următoarele numere de telefon: +4989553307 și +498998106143. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Pentru situații dificile, speciale sau de urgență, cetățenii români au la dispoziție telefonul de permanență al oficiului consular: +491602087789.