Skip to content

Atenționare de călătorie pentru români: Traficul rutier, perturbat mâine în Belgia

Atenționare de călătorie Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Belgiacă, potrivit unui raport emis de Poliția Rutieră Federală, protestul fermierilor belgieni va provoca marți, 26 martie, perturbări semnificative în întreaga rețea rutieră din regiunea capitalei Bruxelles.

Conform comunicatului MAE, începând cu ora 6:00, Strada Rue de la Loi (între Schuman și R20) și tunelul Reyers, venind de pe E40 spre centru, precum și tunelul Cinquantenaire în direcția spre Rue de la Loi, vor fi închise circulației. Este posibil ca și centura Bruxellesului să devină inaccesibilă, la fel și intersecția Arts-Loi. Se prevăd perturbări în străzile adiacente Rue de la Loi și în cartierul european.

Dificultățile de circulație ar putea persista până la sfârșitul zilei de marți. Prin urmare, Poliția recomandă evitarea călătoriei cu autoturismul către Bruxelles, precizează sursa citată.

Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească informațiile privind traficul rutier, consultând pagina de internet a poliției rutiere federale belgiene: https://www.inforoutes.be/.
Citiți și: Amendat în Belgia pentru că circula cu o mașină înmatriculată în România și fără asigurare

Asistență pentru cetățenii români

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot apela la telefonul de permanență al Ambasadei României în Belgia: +32 (0)4 974 28 663. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://bruxelles.mae.ro/ și www.mae.ro.