Skip to content

Atenționare de călătorie pentru românii care se duc în Franța

Atenționare de călătorie pentru românii care se duc în Franța


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau planifică să călătorească în Franța că serviciul meteorologic local – Meteo France – a emis o avertizare cu privire la un episod de caniculă extremă care va afecta majoritatea regiunilor Franței, începând de vineri și continuând până la începutul săptămânii viitoare.
FRANȚA: Alocația familială în 2023. Cine are dreptul și în ce condiții

Potrivit comunicatului MAE, deja șapte departamente (Loire, Haute-Loire, Ain, Isere, Rhône, Savoie și Haute-Savoie) au fost afectate de avertizările de caniculă, iar aerul fierbinte se va extinde pe întreg teritoriul Franței. Avertizările de caniculă se vor extinde începând de vineri, 18 august 2023, și vor include alte douăsprezece departamente: Allier, Cantal, Puy-de-Dôme, Doubs, Jura, Saône-et-Loire, Correze, Gers, Lot, Lot-et-Garonne, Tarn și Tarn-et-Garonne.

Pentru a se informa, cetățenii români pot consulta pagina web a Meteo France (https://vigilance.meteofrance.fr/fr).

În cazul unor dificultăți sau situații de urgență, cetățenii români pot solicita asistență consulară prin apelarea următoarelor numere de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755. Aceste apeluri vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii Call Center sunt disponibili în mod continuu. În plus, pentru situații de urgență speciale, cetățenii români pot folosi următoarele numere de telefon de permanență în funcție de circumscripția consulară: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, conform comunicatului emis de MAE.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!