Au declarat pe propria răspundere că merg să îngrijească un minor, dar făceau trafic de migranți

În zilele de 12 şi 13 aprilie 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi.

Conform DIICOT, începând cu luna iunie a anului 2019, patru persoane cu vârste cuprinse între 29 şi 32 de ani din Calafat și Timişoara au constituit un grup infracţional organizat pentru a duce migranți în Germania.

Aceștia erau preluați din Bulgaria și apoi transportați şi călăuziți în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României.

La data de 12 aprilie 2020, poliţiştii au oprit un TIR pe autostrada A1 între Lugoj și Nădlac. Șoferul, un bulgar în vârstă de 64 de ani, avea în remorcă doi cetăţeni turci care au intrat ilegal în România.

În urma acestei acțiuni, au fost efectuate patru percheziții domiciliare în Calafat și Timișoara.

Cei patru români și șoferul bulgar: I.V., M.I.F., C.A.F., M.F și F.C.C. au fost reținuți a doua zi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată și fals în declarații.

Procurorii au date că grupul infracțional a fost coordonat de inculpatul M.F. și un cetățean bulgar.

Aceștia îi instruiau pe cetățenii români și bulgari, membri ai grupării, cum să acționeze pentru transportarea și călăuzirea migranților, precum și cum să fie împărțiți banii în urma traficului.

Liderul grupării, M.F., trecea frecvent frontiera României în Bulgaria prin punctul de trecere Calafat. Peste Dunăre se întâlnea cu cetățeanul bulgar pentru a stabili detaliile traficului: momentul în care acționau, sumele de bani și împărțirea, stabileau locurile în care erau adăpostiți migranții, traseul de transportare a acestora.

M.F. recruta deseori în România noi membri cu funcție de execuție, îi instruia, îi coordona telefonic și îi supraveghea.

Pe 12 aprilie 2020, M.F. și F.C.C. au fost opriți tot pe A 1 între aceleași localități, Lugoj și Nădlac, și au prezentat declarații pe proprie răspunderea în care susțineau că motivul justificat al deplasării lor este îngrijirea unui minor.

Polițiștii au realizat că motivul nu este unul real.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!