Skip to content

AUSTRIA instituie o a treia CARANTINĂ TOTALĂ. Restricțiile de circulație se aplică din nou între 26 decembrie și 24 ianuarie

Austria va institui o a treia carantină totală începând cu 26 decembrie, în încercarea de a opri pandemia de coronavirus, a anunţat vineri, 18 decembrie, guvernul de la Viena.

“În perioada 26 decembrie – 24 ianuarie, restricţiile de circulaţie se vor aplica din nou pe tot parcursul zilei”, a indicat guvernul într-un comunicat. Până acum, restricţiile de circulaţie au fost decretate între orele 20:00 şi 06:00.

Magazinele şi şcolile se vor închide din nou până la 18 ianuarie. Deschiderea staţiunilor de schi este lăsată la latitudinea autorităţilor locale şi regionale.

AUSTRIA: Carantină obligatorie timp de zece zile. Intrarea nu este permisă fără dovada unui domiciliu sau cazări adecvate

Din 15 ianuarie, doar persoanele care au făcut un test antigen vor putea reveni la viaţa socială înainte de ridicarea generală a restricţiilor pe 24 ianuarie, a precizat guvernul.

”În cursul săptămânii 18-24 ianuarie, şcolile, magazinele şi restaurantele vor fi deschise pentru toţi cei care au făcut un test antigen în urmă cu mai puţin de o săptămână’, se arată în comunicat.

Profesorii, comercianţii care vin în contact cu clienţii şi şoferii din transportul în comun vor fi testaţi săptămânal începând din 18 ianuarie.