Skip to content

Autovehicule căutate de autoritățile din mai multe țări, depistate la frontierele României

Autovehicule căutate de autoritățile din mai multe țări

În perioada 21-26 mai 2024, polițiștii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Salonta, Borș I, Borș II și Nădlac I au descoperit mai multe autovehicule căutate de autoritățile din diverse țări europene. În total, au fost identificate șase vehicule – două autoutilitare și patru autoturisme – cu o valoare estimată la 55.000 de euro, care figurau ca bunuri căutate pentru confiscare.

Autovehiculele căutate

Borș I, 21 mai 2024: Polițiștii de frontieră au depistat un cetățean român care încerca să treacă frontiera cu un autoturism BMW transportat pe o remorcă, înmatriculat în Irlanda. În urma verificărilor, s-a constatat că autoturismul era căutat pentru confiscare de către autoritățile din Marea Britanie. În aceeași zi, un alt cetățean român a fost descoperit conducând un Mercedes-Benz înmatriculat în Germania, care era de asemenea căutat pentru confiscare de către autoritățile germane. Valoarea totală a acestor două autoturisme este de aproximativ 22.000 de euro.

Autovehicule căutate de autoritățile din mai multe țări

Salonta, Borș I, Borș II, Nădlac I, 25-26 mai 2024: Polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control asupra a două autoutilitare marca Mercedes și Ford, precum și două autoturisme marca Renault și Volkswagen, toate conduse de cetățeni români. Autovehiculele erau căutate pentru confiscare de către autoritățile din Olanda, Croația și Italia. Valoarea estimată a acestor vehicule este de aproximativ 33.000 de euro.
Citiți și > FRANȚA: Tractoare furate din Olanda, găsite într-un camion înmatriculat în România

Toate autovehiculele au fost indisponibilizate și se efectuează cercetări pentru infracțiunea de tăinuire. Autoritățile române vor continua investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte și vor lua măsurile legale necesare la finalizarea anchetelor.