Skip to content

Bărbat de 70 de ani, depistat la frontieră cu patru vehicule furate din Germania

Bărbat de 70 de ani, depistat la frontieră cu patru vehicule furate din Germania

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit și pus sub sechestru patru vehicule, acestea fiind căutate de autoritățile din Germania.

Luni, 14 august, în punctul de trecere a frontierei PTF Calafat s-a prezentat un cetățean bulgar în vârstă de 70 de ani, aflat la volanul unei autoplatforme marca Renault Master, înmatriculată în Germania, care tracta o platformă tip trailer, transportând două excavatoare marca Caterpilar și Kubota, circulând pe ruta Germania-Bulgaria.
Atenție la chilipiruri! Român anchetat după ce a cumpărat un BMW furat

În timpul procedurilor de control de frontieră, polițiștii au constatat că autoplatforma Renault Master, platforma Vlemmix și excavatorul Kubota au fost semnalate de autoritățile din Germania ca bunuri furate, alerta fiind emisă pe data de 12.08.2023, iar excavatorul Caterpillar era de asemenea căutat de autoritățile germane, alerta privind furtul fiind activată în data de 14.08.2023. Valoarea estimată a vehiculelor se ridică la 210.000 de lei. Acestea au fost puse sub sechestru până când cercetările vor fi finalizate.

Referitor la excavatorul marca Kubota, despre care au fost solicitate informații suplimentare, și autoplatforma marca Renault Master, s-a primit răspuns din partea autorităților din Germania că vehiculele au fost închiriate și nu au fost înapoiate proprietarilor legali în termenul stabilit.
VIDEO – Autoturism în valoare de 150.000 de euro, furat din Germania, găsit în posesia unui român

În legătură cu acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de tăinuire, conform prevederilor articolului 270, alineatul 1 din Codul Penal, informează Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.