Skip to content

Bătrână de 72 de ani, audiată de DIICOT pentru că vindea droguri liceenilor din Oradea

La data de 6 iunie 2019, procurorii DIICOT din Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare pe raza județului Bihor.

Aveau în vizor o grupare infracțională, a cărei membri aveau vârste cuprinse între 15 și 72 de ani, specializată în săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare s-au descoperit însemnate cantităţi de materie vegetală psihoactivă ambalată atât în doze destinate vânzării către consumatorii finali cât şi în pungi, destinate aprovizionării dealerilor ce acţionau la nivel de vânzare către consumatori, substanţă sub formă de cristale (pentru prizat), pastille extasy şi sume de bani provenite din această activitate infracţională.

De asemenea, au fost descoperite recipise care dovedesc achiziţionarea de bitcoin, cu care se achiziţionau de pe internet psihoactivele, se arată într-un comunicat DIICOT din 6 iunie 2019.

S-au descoperit şi ridicat 234 grame materie vegetală psihoactivă, 33 doze conţinând materie vegetală psihoactivă, 26 pastile extasy, 4,15 cristale psihoactive și suma de 1.480 lei, provenită din activitatea infracţională.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au fost duse în vederea audierii 13 de persoane.

Conform DIGI 24, persoana în vârstă de 72 de ani este o femeie din Oradea cunoscută sub porecla de „Momo”.

Ea vindea droguri elevilor din cinci licee deşi a văzut cu ochii ei ce efect au, fiica ei fiind internată de trei ori pentru consum de etnobotanice.

Substanțele psihoactive erau aduse, conform aceleiași surse, din China.