BELGIA: 13 decese în ultimele 24 de ore. Un șofer din şapte nu respectă interdicțiile

Oficialii Serviciului Public Federal de Sănătate din Belgia au declarat luni, 23 martie 2020, într-o conferință de presă că au fost înregistrate 342 de noi cazuri de Covid-19.

Dintre acestea, 173 locuiesc în Flandra, 118 în Valonia și 45 în Bruxelles, conform The Brussels Times.

Astfel, numărul total al celor afectați de coronavirus în Belgia se ridică la 3.743.

„Este foarte important să subliniem că acest număr nu este cel real pentru că numai persoanele cu simptome severe și cele care lucrează în sistemul de sănătate sunt testați”, a declarat profesorul Steven Van Gucht, șeful Departamentului de boli virale din cadrul Sciensano, institutul național belgian pentru sănătate umană și animală.

Luni, 23 martie, erau internate în spitalele din Belgia 1.643 de persoane cu coronavirus, 322 dintre aceștia fiind la terapie intensivă.

„Din păcate, 13 persoane au decedat în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei, 88 de pacienți au murit în Belgia ca urmare a coronavirusului”, a mai spus Van Gucht.

Pe de altă parte, din 15 martie și până azi, 350 de pacienți au fost vindecați și externați.

Inițial, autoritățile belgiene prevăzuseră măsuri tipice stării de urgență până în data de 5 aprilie, dar Van Gucht susține că încă nu se poate spune dacă pandemia a atins vârful în Belgia astfel că perioada de restricții va fi mărită până când vor exista semne vizibile de descreștere a numărului de persoane infectate și decedate.

Belgienii nu se obosesc nici ei prea mult să respecte regulile impuse de autorități în aceste momente.

André Desenfants, director în cadrul Poliției, a explicat că unu din șapte șoferi opriți în week-end nu călătorea din cauză de strictă necesitate.

„Mulți oameni au ieșit în parcuri la sfârșitul săptămânii, astfel că autoritățile din Bruxelles au interzis călcatul ierbii. Se lucrează ca această regulă să fie aplicată întregii regiuni”, a mai declarat oficialul.

Poliția din Bruxelles a dat duminică aproape 300 de amenzi pentru încălcarea regulilor menite să combată răspândirea coronavirusului, cele mai multe fiind aplicate în parcuri.

Austria mobilizează militari în rezervă pentru a limita extinderea infecțiilor cu coronavirus

FRANȚA: Amenzi între 135 și 375 de euro pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare

ITALIA: Guvernatorul Lombardiei cere Armatei să iasă pe străzi pentru a garanta că oamenii rămân în case

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?