Skip to content

BELGIA: Radare instalate la tunelul Beveren după ce un român a murit într-un accident în lanț

Autoritățile belgiene au decis să monteze radare la intrările din tunelul Beveren în urma unui accident în lanț care a avut loc pe 4 februarie 2020.

Atunci, un român în vârstă de 30 de ani a fost strivit între un TIR cu număr de Dâmbovița și un autobuz. O persoană aflată în autobuz și-a pierdut și ea viața.

Carambolul a lăsat în urmă și zeci de răniți. În accident au fost implicate două autobuze, trei TIR-uri și autoturismul românului.

Giovani Marian Moșoiu lucra în portul Antwerp și mergea la muncă când mașina în care se afla, un Fiat Tipo, a fost zdrobită.

Potrivit cotidianului Het Laatste Nieuws, aproape 150 de persoane, membri ai comunității românești, au participat la slujba de înmormântare care a avut loc în biserica ortodoxă din cartierul Wilrijk, Antwerp.

Tunelul Beveren, care face legătura dintre o autostradă și portul Antwerp, este unul foarte circulat. Românii, fie șoferi de TIR, fie muncitori în acea zonă îl folosesc în mod regulat.

În 2012, aproape 9.600 de vehicule treceau prin el zilnic, iar în decembrie 2019 numărul a crescut la aproximativ 14.700.

Ca urmare, se creează ambuteiaje în interiorul acestuia. De aceea, la sfârșitul lui noiembrie2019 a fost instalat un sistem de siguranță pentru a preveni accidentele.

Se vede treaba că acesta nu a funcționat. Autoritățile belgiene au decis acum să adauge acestui sistem de siguranță și camere de supraveghere care să monitorizeze viteza la intrarea în tunel.

Un oficial a declarat că aceste măsuri de siguranță erau planificate înainte de producerea accidentului.

BELGIA: Șofer român de TIR, jefuit de doi iranieni lângă Antwerp

BELGIA: 1,5 milioane de euro amenzi pentru două firme de transport din România și Moldova. Administratorul, un an de închisoare

BELGIA: Șoferi români, martori în procesul angajatorului judecat pentru dumping social