Bilanț 2019: Aproape 1.500 de persoane trimise în judecată pentru trafic de droguri

Aproape 1.500 de persoane bănuite de trafic de droguri au fost trimise în judecată în primele 11 luni din 2019 și au fost destructurate 57 de grupări organizate, fiind scoase de pe piață aproape trei tone de droguri.

Polițiștii de la Crimă Organizată au desfăşurat 959 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate trafic și consum ilicit de droguri, se arată într-un comunicat al Poliției din 4 ianuarie 2020.

S-au întocmit 510 rechizitorii și au fost încheiate 256 de acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care au fost trimise în judecată 1.458 de persoane fizice și juridice bănuite de săvârşirea a 2.311 infracţiuni.

Din totalul persoanelor inculpate, 601 au fost reţinute sau arestate.

Au fost destructurate 57 grupuri organizate de trafic de droguri, formate din 372 de persoane ce au trimise în judecată.

Potrivit aceleiași surse, au fost scoase de pe piață 2.842,06 kilograme de droguri (dintre care 1.747,73 kilograme de droguri de mare risc și 1.094,33 kilograme de droguri de risc) şi 47.736 de comprimate.

Timp de aproximativ cinci luni, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au investigat activitatea infracțională a unui grup organizat care s-ar fi ocupat de procurarea din Spania, transportul, introducerea în țară și distribuția în București de droguri de risc, de ordinul sutelor de kilograme.

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, polițiștii antidrog au organizat o acțiune în București, finalizată cu trei prinderi în flagrant delict și o percheziție domiciliară.

În urma acțiunii, au fost ridicate aproximativ 30 de kilograme de cannabis, sumele de 40.150 de lei și 12.220 de euro.

În dimineața zilei de 28 noiembrie 2019, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost oprit în orașul Pantelimon de către polițiștii rutieri din Ilfov. La controlul mașinii, în portbagaj a fost găsit cannabis vegetal și cocaină.

Ulterior, a fost realizat un flagrant în Voluntari, fiind oprit autoturismul în care se aflau soția bărbatului și alte două persoane. Au fost găsite două genți de voiaj în care se afla cannabis vegetal, cocaină și două pistoale cu glonț.

În urma acestei acțiuni s-au scos de pe piață aproape 350 de grame de cocaină, 1,5 kg de heroină, 47 kg de cannabis vegetal, două pistoale cu glonț și 47 de cartușe cu glonț deținute ilegal, 73.350 de lei, 11.400 de euro, 1.000 de lire sterline și 500 USD.

Din investigații a reieșit că drogurile ar fi fost transportate ilicit, printr-o firmă de curierat din Malaga – Spania.

USR luptă din birou împotriva drogurilor. Ce fac unii polițiști americani când prind tineri cu marijuna

Ani grei de închisoare pentru tânăr român care a ucis un pizzar italian într-o afacere cu droguri

Bătrână de 72 de ani, audiată de DIICOT pentru că vindea droguri liceenilor din Oradea

Droguri și prostituție infantilă într-un club clandestin din Bacău al unor oameni de afaceri. Polițist, arestat

Înscenare pusă la cale de un traficant turc de droguri ca să scape din închisorile românești

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?