Skip to content

BMW X6 furat din Belgia, depistat la frontieră pe sensul de ieșire din țară

BMW X6 furat din Belgia, depistat la frontieră pe sensul de ieșire din țară

Polițiștii de frontieră români au depistat sâmbătă, 11 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de ieșire din țară, un autoturism marca BMW X6 căutat de autoritățile din Belgia. La volanul mașinii de lux se afla un cetățean francez în vârstă de 36 de ani.

Conform polițiștilor, alerta a fost emisă cu aproximativ două săptămâni în urmă, pe data de 24 mai. Având în vedere această informație, autoturismul în valoare de 343.000 de lei (aprox. 70.000 de euro) a fost imediat indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Șoferul francez este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de tăinuire. În majoritatea țărilor, inclusiv România, tăinuirea este considerată infracțiune și se pedepsește conform legii.

Un alt caz: Mercedes furat din Spania

Pe data de 10 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, un cetățean român în vârstă de 53 de ani a fost oprit pentru controlul de frontieră. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes-Benz înmatriculat în Spania și se deplasa pe ruta România-Bulgaria.

În timpul controlului de frontieră, polițiștii doljeni au descoperit că autoturismul Mercedes-Benz, model S350, era căutat de autoritățile spaniole pentru confiscare, întrucât era implicat într-un caz de furt, alerta fiind emisă pe data de 06.06.2023.

Șoferul a declarat că nu știa că autoturismul era căutat de autoritățile spaniole.

Mercedesul, evaluat la o valoare de 80.000 de lei (aprox. 16.000 de euro), a fost confiscat și reținut până la finalizarea investigațiilor.

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru tăinuirea infracțiunii de furt, conform prevederilor articolului 270, alineatul 1 din Codul Penal, informează Poliția de Frontieră Română

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!